tiistai 9. syyskuuta 2014

Koritinaus

Koritinauksen tarkoitus on täyttää lommot jotka ovat vaikeasti oikaistavissa. Eli lommot joita ei esim. minispotterilla saa kunnolla oikaistua.

Kun lommot on oikaistu niin hyvin kuin saadaan niin ne on helppo saada muotoonsa tinamaalla ja hiomalla tinan lopuksi vielä muotoon.

Tinaamiseen tarvittavat välineet: (Kuvassa ylhäältä alas)


1. Rätti, (jolla pyyhitään pohjustusaine pois)
2. Pohjustusaine ja pensseli
3. Tinaa
4. Tinalasta, jolla tina levitetään
5. Panssari viila( tai joku muu viila millä saa tinaa hiottua)
6. Toho/kosaani













Tinaamisen ohjeet/vaiheet:

1. Puhdista tinattava pinta kaikesta liasta ja rasvasta.
2. Levitä pohjustusaine tinattavalle pinnalle.(pohjustusaineen on hyvä olla juoksevaa, jos ei ole niin hieman vettä pohjustus aineen sekaan että siitä tulisi juoksevaa)
3. Lämmitä kosaanilla pohjustusainetta niin että sen väri muuttuu hieman kultaiseksi ja sitten pyyhkäise rätillä pois. Pinnan pitäisi tämän jälkeen olla kiiltävä, melkein kromin näköinen.
4. Lämmitetään tinaa ja tinattavaa aluetta samaan aikaan ja kun lämmitetty sopivasti laitetaan tinaa tinattavalle alueelle mielummin ehkä hieman liikaa kuin liian vähän ja lastataan tina mahdollisimman tasaiseksi ja muotoonsa. Lastaamis vaiheessa pidetään kosaani kuitenkin päällä ja lämmitetään koko ajan hieman tinaa kun lastataan sitä, ei kuitenkaa liikaa ettei tina lähde valumaan.
5. Kun lastattu annetaan tinan jäähtyä ja hiotaan tina tasaiseksi ja muun pellin kanssa samaan muotoon missä kohtaa ikinä tinataankin. Hiominen kannattaa aloittaa panssari viilalla ja kun sillä hiottu suurimmat poies ja siirrytään tarkempaan hiontaan jos paikka mitä tinattiin on muodokas niin roloc- hiomakoneella viimeistellä hionta varovasti.
6. tinaamisen ha hiomisen jälkeen alue pitää kitata ja maalata..

Itse tinasin vw crafterin oik. kynnyskotelosta pienen kohdan jossa pelti oli niin taipunut ja jäykistynyt että ei oikein tullut spotterilla ylös.

Tässä pari kuvaa siitä...


Kuva1: Kun olin levittänyt tinan. Laitoin siihen tinaa reilusi kuten kuvastakin jo varmaan näkee, koska omasta mielestä on helpompi saada hiomalla ylimääräiset pois kuin että tinaisin lisää tinan päälle.




















Kuva2: Lopputulos kun tinaaminen ja hiominen on saatu päätökseen.


Omasta mielestä onnistuin tämän kohteen tinaamisessa ihan hyvin ja aion jatkossakin käyttää tinaamista vaikeimpien lommojen "oikaisemiseen", koska sen suht helppoa ja se on myös suht nopeasti hoidettavissa kun tinaamisen taidon ensin opettelee ja harjoittelee.



















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti